گوتا پرکا چیست و چه کاربردی دارد؟
گوتا پرکا چیست؟ گوتا پرکا نوعی ماده پلاستیکی است که از گیاهی به همین نام به دست آمده و بعد از ترکیب با مواد دیگری از جمله زینک اکساید و مواد رنگی و پاککننده و چسباننده به صورت نوارهای مخروطی صورتیرنگ با درجه ضخامت متفاوت درآمده و بنا به سایز کانال، در آن مورد استفاده قرار میگیرد.
گوتا پرکا چیست و چگونه تولید میشود
گوتا پرکا از شیره درختانی از جنس Palaquim و عمدتا از درختانی مانند Palaquim Gutta، Isonandra Gutta و Dichopsis Gutta به دست میآید.
نام گوتا پرکا از گیاهی به اسم Getah Perca آمده که به زبان مالایی، به معنی شیره پرکا است.
گوتا پرکا یک ماده ترموپلاستیک و بیاثرزیستی و زیستسازگار طبیعی میباشد، به طوری که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن نمیشود و با آن واکنش نشان نمیدهد. گوتا پرکا برای پر کردن کانال خالیشده ریشه دندان و عدم نفوذ باکتریها گزینه مناسبی میباشد.
گوتاپرکا چه کاربردهایی دارد؟
گوتا پرکا در عصبکشی دندان جهت پر کردن کانال ریشه دندان استفاده میشود. این ماده هنگامی کاربرد دارد که دندان شما توسط دندانپزشک حین انجام عصبکشی تمیز و پاکسازی شود (طی این پروسه پالب یا عصب از دندان خارج میگردد). نیاز است که کانال ریشه مجددا پر شود که به این منظور، دندانپزشک از گوتا پرکا استفاده میکند. دندانپزشک گوتا پرکا را به مادهای به نام سیلر اضافه کرده و سپس کانال ریشه دندان را با آن پر میکند.
گوتا پرکا برای نخستین بار به عنوان یک ماده ترمیمی به دندانپزشکی معرفی شد اما در حال حاضر یکی از اجزای اصلی اندودنتیک محسوب میشود. در انجام عمل جراحی اندودنتیک بعد از خارج شدن عصب دندان توسط دندانپزشک، برای پر کردن کانال ریشه از این ماده استفاده میشود.
گوتا پرکا چگونه داخل کانال ریشه قرار میگیرد؟
جهت قرار دادن کن گوتا پرکا در داخل کانال بعد از پاکسازی و شکلدهی کانال و تهیه رادیوگرافی از آن، ضخیمترین کن گوتا پرکایی که بتواند از تمام طول کانال رد شود و آن را تا ناحیه اپکس سیل نماید انتخاب شده و درون کانال قرار میگیرد.
سپس با استفاده از مواد سیلر (نظیر AH26 یا زینک اکساید اوژنول) و کن گوتا پرکای شماره ۱۵ که کوچکترین سایز استاندارد بوده و کن فرعی نامیده میشود، بقیه فضای کانال تا جایی که کن فرعی قادر به طی کردن کمتر از یک سوم کانال باشد پر میگردد.
جهت سهولت در پر کردن کانال از وسیلهای به نام اسپیریدر انگشتی استفاده میشود.
گوتاپرکا از چه موادی تشکیل شده است؟
- ۲۰٪ گوتا پرکا
- ۶۶٪ اکسید روی
- ۱۱٪ سولفاتهای فلزهای سنگین
- ۳٪ موم و رزین
گوتا پرکا چه انواعی دارد؟
گوتا پرکا دارای انواع مختلفی میباشد، از جمله:
- گوتا پرکای ساده
- گوتا پرکای مدرج
- گوتا پرکای تیپر
- گوتا پرکای پروتیپر
- گوتا پرکای ویسپروک
گوتا پرکا در سایزها، رنگها و برندهای مختلفی به بازار عرضه می شود و در اقلام مختلف پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
سخن پایانی
گوتا پرکا مادهای پلاستیکی است که معمولا در عصبکشی دندان مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده برای درمانهای ریشه و اندو در دندانپزشکی کاربرد دارد و بیش از یک قرن است که یکی از اصلیترین موارد پرکننده کانال را تشکیل میدهد.
اکنون می توانید با کلیک روی بخش محصول مذکور مشخصات آن را مشاهده نموده و اقدام به خرید نمایید.