
سیلر دندانپزشکی چیست و چه کاربردی دارد؟
برای درمان پوسیدگی ریشه دندان و از بین بردن باکتریها، مهم است که از چه نوع ماده پرکنندهای استفاده میکنیم. از اواسط قرن نوزدهم، گوتا پرکا به عنوان پرکننده کانال ریشه مورد استفاده قرار میگرفت اما استفاده از گوتا پرکا به تنهایی نمیتوانست تمام فضاهای خالی درون دندان را پر کند. خالی ماندن این فضا، منجر به ورود آب و مواد غذایی به داخل کانال ریشه دندان و عفونت آن میشد. به همین دلیل، نیاز بود که از ماده دیگری برای پر کردن کانال ریشه استفاده شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. این ماده سیلر دندانپزشکی نام دارد. اما سیلر دندانپزشکی چیست؟
سیلر دندانپزشکی چیست؟
سیلر دندان ماده چسبناکی است که هنگام پر کردن ریشه دندان کاربرد دارد. به عبارت بهتر، سیلر مادهای حاوی زینک اکساید بوده و پرکنندهای دائمی برای کانالهای ریشه دندان میباشد. سیلرها علاوه بر زینک اکساید، حاوی مواد دیگری ماند باریم سولفات، اوژنول و رادیوپاسیدی نیز هستند. سیلرها طیف وسیعی از رنگ را شامل میشوند و میتوانند با رنگ طبیعی دندان، همسان گردند. این ماده برای تمامی تکنیکهای آبچوراسیون مناسب بوده و هیچ تغییری در حجم و ابعاد دندان ایجاد نمیکند. بعضی از سیلرها میتوانند با گوتا پرکا ترکیب شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
ویژگیهای سیلر دندانپزشکی
برای اینکه سیلر دندانپزشکی مانع رشد مجدد باکتریها شود، میبایست درزها و سوراخهای به وجود آمده در کانال را به طور کامل ببندد. در اینجا بررسی خواهیم کرد که ویژگیهای سیلر دندانپزشکی چیست:
- سیلر باید از نظر خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی با بافت بدن تطابق داشته باشد.
- باید به بازسازی بافتهای آسیبدیده کمک کند.
- آببندی و ثبات عالی داشته باشد.
- نامحلول بوده و با آبهای درون بافتی حل نشود.
- سیال بوده و به راحتی در کانال ریشه جریان داشته باشد تا همه نواحی خالی پر شوند.
- سیلر باید ضد باکتری باشد.
- نباید به دندان رنگ دهد.
- باید به دیواره کانال بچسبد و درزی باقی نگذارد.

انواع سیلرهای دندانپزشکی
در عصر حاضر، سیلرهای متفاوتی برای بستن کانال ریشه دندان مورد استفاده قرار میگیرند. بیایید بررسی کنیم که انواع سیلر دندانپزشکی چیست:
- سیلر اکسید روی و اوژنول
- سیلر هیدروکسید کلسیم
- سیلر رزینی
- سیلر سیلیکونی
- سیلر گلاس آینومر
در بازار ایران نیز سیلرهای مختلفی وجود دارند که بنابر شرایط مختلف از جمله قیمت، توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار میگیرند. این سیلرها عبارتند از:
سیلر متا (META): این سیلر با بیس رزین ساخته شده و از نظر زیست سازگاری در درجه بالایی قرار دارد. روی دندان لک ایجاد نمیکند و از نظر آببندی قابلیت بالایی دارد.
سیلر بتادنت: این سیلر به عنوان پرکننده دائمی برای کانال ریشه دندان ساخته شده است. سیلر بتادنت از نظر آببندی و سیال بودن، جزو گزینههای مطلوب است.
سیلر مستردنت: سیلر مستردنت را میتوان برای دندانهای شیری و دائمی به کار برد. آببندی، سیلان و انبساط سیلر مستردنت از ویژگیهای مهم و قابل توجه آن میباشد.
سخن پایانی
سیلرها در سیستم درمانی دندانپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا در آبچوره کردن نقش بسزایی دارند و به همین دلیل مهم است که از سیلر مناسبی استفاده کنید که شرایط و مزایای مناسب و مطلوبی دارد.
اکنون می توانید با کلیک روی بخش محصول مذکور مشخصات آن را مشاهده نموده و اقدام به خرید نمایید.